Pune prevenția pe primul loc, glicemia nu este singurul factor ce trebuie urmărit când suferi de diabet!

 

Diabetul zaharat este o boală metabolică ce afectează un număr considerabil de persoane de toate vârstele. Astfel că, pentru aceste persoane, prevenția este foarte importantă, ele trebuie in continuu să fie atente, nu doar la nivelul de glicemie dar și la orice schimbare ar putea să apară odata cu trecerea timpului. De aceea controalele periodice sunt imperative pentru aceste persoane pentru a preveni cât mai mult orice complicație asociată diabetului.

Cu acest lucru în gând, Clinica de Podiatrie din Cluj-Napoca, lansează prima campanie de detectare a acestor complicații, cu focusarea pe polineuropatia diabetică. Această complicație este cea mai frecventă afecțiune care apare la bolnavii de diabet și afectează toate tipurile de fibre nevoase ale corpului. Polineuropatia diabetică duce la îngreunarea transmiterii impulsului nervos prin corpul uman, lucru care în timp poate duce la pierderea simțurilor în membre sau chiar paralizie.

De multe ori această afecțiune este asimptomatică până în stadiile avansate, cu toate acestea un test ENG va permite doctorului clinicii să verifice viteza de transmitere a impulsului nervos în corpul dumneavoastră. Iar examinarea cu aparatul SUDOSCAN al clinicii de podiatrie, va face exact acest lucru. Astfel că și dacă încă nu pare sa aveți vreun simptom vizibil al polineuropatiei diabetice, acest test va putea indica întradevar dacă sunteți sau nu expuși riscului acestei complicații.

În plus pentru a facilita și mai mult accesul oamenilor la testul SUDOSCAN, în cadrul campaniei de prevenție a polineuropatiei diabetice, Clinica de Podiatrie din Cluj-Napoca pune acest test la dizpoziția tuturor bolnavilor de diabet în mod GRATUIT. Gratuitatea testului este valabilă în perioada 1 Februarie – 28 Februarie 2021. Așa că dacă suferiți de diabet sau o persoană apropiată suferă de diabet, nu ezitați să vă programați cu încredere pentru un test SUDOSCAN gratuit, vă poate salva mobilitatea sau chiar viața!

Pentru orice alte întrebări dar și pentru a vă programa la consult, vă rugăm să ne contactați telefonic sau online.