Pinten calcanean

Mulți pacienți au intrat în cabinet cu pinteni de calcaneu și erau speriați de gândul operației chirurgicale care ar fi necesară, lucru care nu este necesar întotdeauna.

Opțiunile de tratament depind de localizare și de cauza apariției acestor pinteni.

Cum apare un pinten calcanean?

Pintenul poate apărea din multe cauze: predispoziție genetică, tendoane suprasolicitate, artrită, reumatism. Ca regulă generală, acolo unde un tendon suprasolicită locul de inserție pe un os, acesta din urmă începe să crească în direcția în care este tras și formează un pinten.

Călcâiul dureros

Dacă pintenul și durerea sunt localizate anterior de călcâi, în talpă, cel mai probabil este o fasceită plantară sau o tensionare a ligamentului fasciei plantare. O radiografie simplă de picior este doveditoare formării de pinteni. În cazul fasceitei plantare, nu pintenul propriu-zis generează durerea, ci solicitarea tendonului, deci nu e nevoie de îndepărtare chirurgicală. Exercițiile de stretching, suporți plantari și anti-inflamatoarele pot rezolva complet această durere.

Articulații dureroase

Când scade calitatea cartilajului dintr-o articulație vorbim de osteo-artrită, situație în care este un contact “os pe os” și se favorizează apariția unui pinten. Corpul uman produce “os nou” să restricționeze mobilitatea locului dureros. În timp, pintenul devine proeminent și dureros, în acest caz, o intervenție chirurgicală devine necesară. Anti-inflamatoarele, infiltrațiile locale, terapia fizică și alte modalități pot asigura succesul tratamentului, înainte de opțiunea chirurgicală.

Tendoanele solicitate

Asemănător fasceitei plantare, orice ligament sau tendon solicitat cauzează durerea mai mult decât pintenul propriu-zis. Deci diagnosticul de pinten calcanean nu înseamnă obligatoriu intervenție chirurgicală. Specialistul podiatru poate face un diagnostic corect și complet al afecțiunii dumneavoastră și poate găsi soluția cea mai potrivită.

Contactați-ne fără întârziere pentru un consult profesionist în cabinetul de podiatrie.