Glezna instabilă

Este o afecțiune cauzată de o leziune care nu s-a vindecat bine în trecut sau de laxitatea exagerată a ligamentelor care nu controlează perfect geometria articulației.

Acest lucru înseamnă că glezna “cedează” când mergeți, alergați sau pur și simplu săriți.

Simptomele unei glezne instabile sunt:

  • durerea, inflamarea locală, dificultate în mers sau alergare și senzația că gleznele pur și simplu nu pot susține propria greutate.

Un specialist din cabinetul de podiatrie poate examina profesionist gradele de libertate ale articulației gleznei și se va asigura că vindecarea va fi corectă, evitând complicațiile viitoare.

 

Repausul, gheața locală și protejarea contra presiunilor incorecte sunt modalități de tratament până vă prezentați la un consult.

Instabilitatea gleznei

poate fi diagnosticată și tratată imediat, minimalizând agravarea. Radiografia gleznei evaluează geometria corectă a oaselor și articulației. RMN de gleznă sau ecografia de parți moi sunt analize foarte utile în studierea relațiilor dintre tendoanele, fasciile și ligamentele care înconjoară glezna. Medicația anti-inflamatoare este prima intenție. În cazurile severe se impune chirurgia minim invazivă.

Nu lăsați instabilitatea gleznei să vă împiedice să vă bucurați de activitățile preferate.