Unghia încarnată

Unghia mea încarnată MĂ OMOARĂ!

Pantofii cei grozavi!

Vă vine să credeți sau nu, pantofii nepotriviți reprezintă cauza numărul 1 a încarnării unei unghii.

Geometria pantofilor pe care îi încălțați are efect direct asupra creșterii unghiilor de la picioare. Un pantof ADECVAT trebuie să aibă o talpă interioară moale, rotunjiți în vârf și cu suficient spațiu pentru degetele dumneavoastră. Trebuie să existe și profunzime, astfel încât degetele să încapă confortabil. Toate cinci! Acest lucru vă permite o creștere sănătoasă a unghiilor.

Îngrijorările sportivilor.

Exercițiile fizice și alergările care permit mișcarea excesivă a degetelor în interiorul pantofilor pot cauza încarnarea unghiilor. Dacă un pantof e prea îngust, există o presiune mărită și constantă. Dacă un pantof e prea larg, degetele pot lovi interiorul acestuia. De aceea noi vorbim de pantofi ADECVAȚI.

Alte cauze: Pantofii și sporturile nu sunt singurele cauze ale încarnării unghiilor. Se poate regăsi și o componentă ereditară a modului în care cresc unghiile de la picioare. Este posibil ca degetele să aibă forma unghiilor curbată chiar de la naștere și/sau să se formeze imediat după naștere. Din acest motiv, copiii trebuie examinați periodic pentru această posibilă problemă.

Altă provocare este tăiatul și pilitul incorect al unghiilor de la picioare.

Unghia trebuie tăiată drept, la limita degetului de sub ea. Dacă unghia este tăiată adânc la margini, “la colțuri”, nu faceți altceva decât să vă invitați unghia să se încarneze. Dacă doriți să aflați și să învățați cum se face o pedichiură medicală, sunați pentru o programare la Clinica de Podiatrie. O vom face bucuroși.

Fiți foarte vigilenți cu infecțiile

Dacă o unghie deranjează într-un colț, degetul respectiv va deveni roșu, umflat, cald și pulsatil! O unghie încarnată prin definiție se infectează. Soluția rapidă pe moment constă în îndepărtarea acelei părți din unghie, lucru care uneori poate necesita anestezie locală. Va fi nevoie de toaletă locală si pansament. Uneori este nevoie de antibiotic administrat oral. Dacă recidivează cu regularitate, o altă procedură este utilizarea unor matrice de corecție unghială și monitorizarea periodică a creșterii unghiei respective. Specialiștii noștri podiatri vă pot detalia aceste proceduri. Aceste proceduri se fac într-un mediu controlat, cu instrumente potrivite și sterilizate, nu acasă.

Tratăm unghiile încarnate cu regularitate. În loc să suferiți un disconfort permanent și dureri care vă fac viața un chin, contactați cabinetul de podiatrie.