Îngrijirea unghiilor și a pielii

Cei mai mulți pacienți vin la Clinica de Podiatrie atunci când resimt durere. Însă știm să ajutăm și pacienții care au suportat luni sau chiar ani de zile afecțiuni chinuitoare la nivelul unghiilor și tegumentelor, care au fost tratate cu produse improvizate sau acasă. Echipa Clinicii de Podiatrie vă poate ajuta să vă vindecați infecțiile fungice, bătăturile, verucile plantare sau alte afecțiuni cronice ale unghiilor și tegumentului.

Afecțiuni chinuitoare la nivelul unghiilor și tegumentelor

Veruca plantară:

  • Infecția locală cu un virus generează un nodul întărit care devine dureros în călcâi. Verucile plantare sunt foarte contagioase și se transmit când persoanele merg desculțe în spații publice: săli de gimnastică, dușuri, piscine, saune. Verucile plantare pot fi tratate relativ ușor sub îndrumarea unui podiatru.

Unghia încarnată:

  • Este posibil ca degetele să aibă formă curbată a unghiilor încă de la naștere și să existe unghii încarnate încă imediat de la naștere. Din acest motiv, copiii trebuie examinați periodic pentru această posibilă problemă.

Infecțiile fungice:

  • Ciupercile cresc cel mai bine în medii întunecate, umede și calde, exact cum se întâmplă în șosetele și pantofii noștri! Când stăm încălțați minim 10 ore pe zi, picioarele noastre sunt expuse unui mediu în care ciupercile se pot înmulți exponențial (necontrolat).

Piciorul de atlet:

  • Piciorul de atlet este o infecție fungică a piciorului. Afectează tegumentul și se dezvoltă în zone întunecate și umede. Tălpile sunt gazda multor glande sudoripare, locul în care ciupercile infectează cel mai ușor pielea. Pentru că sportivii creează în timpul efortului fizic condițiile propice dezvoltării infecției, a primit numele de “Picior de atlet”.

Bătături:

  • Bătăturile sunt prin definiție zone mici, rotunde, întărite și deasupra unui os. Specialiștii din Clinica de Podiatrie vor face mai întâi orice este nevoie pentru prevenirea sau reducerea presiunii care generează acea bătătură. Anamneza minuțioasă va detalia tipul de pantofi încălțați, obiceiurile de muncă și recreație, pozițiile vicioase la locul de muncă și alte detalii importante.