Știai că o persoană poate să facă în medie peste 8.000 de pași în fiecare zi, destul cât să facem ocolul pământului de patru ori într-o viață?

Picioarele, aceste elemente complexe ale structurii umane, conțin 25% din oasele corpului nostru și aproximativ jumătate din masa musculară a omului, fiind una din cele mai solicitate părți ale corpului.

Ce putem face pentru a le îngriji corespunzător?

Igiena joacă un rol foarte important pentru a evita problemele dermatologice. Dedică-ți timp și spală cu atenție tălpile, degetele și ai grijă de unghiile de la picioare. Șterge-te bine între degete.

Pedichiura trebuie făcută cu grijă, fără a tăia prea mult din unghie și păstrând forma în care crește, fără a rotunj colțurile. Dezinfectează întotdeauna instrumentele și nu aplica niciodată lac pe unghiile care prezintă semnele unei infecții.

Alege încălțămintea potrivită formei piciorului tău. Două din trei persoane poartă modelul sau mărimea greșită, iar acest lucru poate provoca dureri, diformități, calozități sau bătături.

În cazul în care observi nereguli la nivelul piciorului, contactează imediat un medic specialist. Cadrul medical cu cunoștințe în podiatrie asigură abordarea multidisciplinară în îngrijirea piciorului prin diferite specialități: chirurgie, diabetologie, dermatologie, neurologie, reumatologie, recuperare medicală și medicină sportivă.

Îngrijirea piciorului este deosebit de importantă mai ales în cazul în care suferi de diabet. Prin includerea unui specialist cu pregătire în podiatrie în echipa multidisciplinară de îngrijire a persoanei cu diabet, se poate reduce riscul de amputație a membrelor inferioare cu până la 85%!

Există peste 200 de afecțiuni care pot apărea la nivelul membrelor inferioare, însă secretul unor picioare sănătoase și frumoase este prevenția și îngrijirea lor, prin tratamentul corespunzător.

Clinica de Podiatrie – grijă la fiecare pas!